Kunstwedstrijd

wedstrijd


Download hier het inschrijfformulier van de kunstwedstrijd Peel en Maas


Kunstwedstrijd voor kinderen van Peel en Maas

Leuk hoor, een kunstwedstrijd! Maar wat is dat eigenlijk: Kunst? En hoe maak je kunst?

Wat kunst is bepaal je gewoon zelf. Het is zoals het er volgens jou uit ziet. Een kunstwerk hoeft niet echt op iets of iemand te lijken, maar het mag wel. Kunst maken is spelen met verf, potloden of met andere materialen. Je beeldt iets uit dat uit je fantasie, herinnering of uit een droom komt. Het is goed als de maker het goed vindt.

Kinderen kunnen de volwassenen leren wat kunst is. Daarom vinden we dat bij een kunsttentoonstelling ook kinderen een belangrijke rol moeten krijgen.

Een beroemde kunstenaar, Picasso, zei eens: Ieder kind is een kunstenaar, de moeilijkheid is er één te blijven als je groot wordt!

Op zondag 15 mei 2022 vindt van 11.00 tot 17.00 uur de expositie “Grass Corner Gallery” plaats, waarbij kunstenaars uit Grashoek hun kunstwerken tonen. De locatie is Gemeenschapshuis Ankerplaats, Pastoor Vullinghsstraat 3 in Grashoek.

Bij de tentoonstelling hoort ook kinderkunst. We willen daarom alle kinderen van Peel en Maas uitdagen om een kunstwerk te maken, dat opgehangen zal worden. Doe mee, er zijn leuke prijzen te winnen, van schilderles(sen) tot materialen.

De winnaars van de kunstwedstrijd worden om 15.00 uur bekend gemaakt. Kom ook kijken, met je ouders, opa, oma, broer en zus, iedereen is welkom!

Dit is de bedoeling:

Maak een teken-, schilder- of knutselwerk op A4 of A3 formaat, waarbij er ook wat opgeplakt mag worden (maar dat mag dan niet meer dan 10 cm uitsteken). Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar, woonachtig in de gemeente Peel en Maas, mogen meedoen. De deelname is gratis.

Er doen 3 leeftijdsgroepen mee: 4-6 jaar, 7-9 jaar, 10-12 jaar. De kunstwerken worden, als de makers en hun ouders dat goed vinden, in de tentoonstelling opgehangen. Uit de kunstwerken worden per leeftijdsgroep 3 winnaars gekozen door een jury.

Het is fijn als je in een paar regels iets over je kunstwerk wilt schrijven, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Dan nog dit:
1. De inzending sluit op 25 April 2022
2. Alle kunstwerken worden ingeleverd in Grashoek bij Ans Houben, Roomweg 32 in Grashoek.
3. Inleverdata : Maandag 18, Woensdag 20, en Maandag 25 April tussen 15 -17 uur.
4. Elk kind mag 1 kunstwerk inzenden, maar mag niet worden geholpen door iemand anders.
5. Maak het inschrijfformulier vast aan de achterkant van je kunstwerk, zodat we weten wie het heeft gemaakt.

In de week na de tentoonstelling kunnen de kunstwerken weer opgehaald
Ans Houben, Roomweg 32 in Grashoek. Als je komt, bel even (06 – 54361876)